Skip to main content

Excursie naar de Nieuwe Driemanspolder

Excursies
N3MP
  zaterdag 21 oktober 2023 09:00 - 12:00

Pas in 2020 is de Nieuwe Driemanspolder (N3MP) geopend als piekbelasting-gebied en nu al is het een gebied waar de natuur zich snel en uniek herstelt. Veel trekvogels doen dit gebied aan als rustplaats en daarom is 21 oktober een mooi moment om het onder leiding van een deskundige gids te bezoeken. Wim van der Kooij kent dit gebied goed en hij wil ons graag laten zien wat dit gebied aan moois te bieden heeft.

We lopen voornamelijk over half verharde paadjes. Vergeet vooral je verrekijker niet! Als je een telescoop met statief hebt dan is het fijn wanneer je die meeneemt zodat we grotere gebieden kunnen overzien en de kans op bijzondere waarnemingen groter is.

De excursie duurt ongeveer drie uur en we verzamelen op het parkeerterrein vlakbij camping 'De Drie Morgen' aan de Leidschendamseweg 3, 2716 MA Zoetermeer. (Let op: diverse routeplanners navigeren je nog naar de oude camping-locatie!)

De wandelexcursie is gratis en na afloop biedt de NMP je een bekertje kofferbak-/fietstaskoffie (of thee) aan. Er is een maximaal aantal deelnemers! Aanmelden via activiteiten@nmpijnacker.nl met opgave van het aantal personen!

Zie ook: https://www.zoetermeerisdeplek.nl/ontspannen/in-de-natuur/nieuwe-driemanspolder